четвер, 3 грудня 2020 р.

 Healthy schools/спортивний челендж

Топ-5 спортивних сімейних ігор із тих, 

що придумали учні з батьками

 

1.     «КОЛОБОК»  (гра з м'ячем від 2-х і більше учасників).

Етапи гри:

І – в положенні сидячи перекочувати м'яча від одного гравця до іншого,  примовляючи слова однойменної казки «Я від діда утік. І від тебе утечу». Наступний учасник перекочуючи м'яч, каже: «Я від діда утік, я від баби утік. І від тебе утечу!». Так продовжується поки не згадають усіх героїв казки.

ІІ – в положенні стоячи перекочувати м'яча ногою (в пас) з тими ж примовляннями.

ІІІ – в положенні сидячи або стоячи передавати м'яча кидком.

За неточний пас, або втрату м'яча під час гри учасникам нараховуються штрафні очки. У кого менше – той виграв.

2.     «МАТРИЦЯ» (гра з будь-яким предметом сферичної форми (може бути тенісний м’ячик, картоплина, цибулина тощо) та палицею (швабра, віник, лінійка) ).

У кімнаті по колу з підручних засобів встановлюються імпровізовані комірки по розміру м’ячика. Їх кількість відповідає кількості м’ячиків (оптимально 3-4 шт.). М’ячі складаються у ряд в центрі кола.

Правила гри.

Гравці по черзі, лише 2-ма ударами палицею по кожному м’ячику заводять  їх у окрему комірку. Після кожної серії ударів досягнення гравця (кількість вдалих попадань) заносяться до турнірної таблиці.

Кількість раундів залежить від кількості членів сім'ї, але можна грати доки не надоїсть.

Переможець визначається за більшої суми балів.

 

3.     «СЛАЛОМ» (гра на швидкість, може бути елементом естафети)

У найбільшій кімнаті у шаховому порядку розкладаються 4-6 крісел та лінія «Старт-Фініш». Один із членів сім'ї виконує роль арбітра, дає команду «СТАРТ» і повідомляє час згідно показів секундоміра. Решта учасників по черзі долають «трасу». У кого менший час – той виграв.

Гру можна проводити і надворі, а також у кілька спроб (зараховується кращий час).

 

4.     «ІНТЕРСІТІ»  (гра для великої родини, або коли приходять гості)

Мінімум четверо людей розташовуються по периметру кімнати (подвір’я). Це пасажири на зупинках. Зупинкам даються довільні назви. Ще двоє – машиніст і пасажир. Машиніст імітує рух поїзда, пасажир бере машиніста за пояс. Напівбігом  вони рухаються від зупинки до зупинки.  Машиніст оголошує зупинки в довільному порядку, але не зупиняється. Пасажир має вскочити находу (приєднатися до локомотива), коли оголошено його зупинку. Не можна доєднуватися до локомотива, якщо там три пасажири. Тобто, коли в составі четверо – один з пасажирів має зійти, але лише на порожній зупинці.

Гра проходить під веселу ритмічну музику. Усім весело (дехто плутає зупинки, а то і правила). Зате всі щасливі, бо немає переможців у грі.

 

5.     «ПЕРЕВІЗНИК»  (гра на перенесення води столовою ложкою)

На порозі посудина з водою. Біля протилежної стіни на столі склянки (горнятка) однакового об’єму та тарілки. Склянок, та тарілок має бути відповідно кількості гравців. У гравців у одній руці столова ложка, в іншій – блюдце.

Правила гри. Гравці набирають воду з посудини у ложку, підклавши знизу блюдце. Шикуються в ряд і за командою переносять воду до своєї склянки. Воду, що вихлюпнулася у блюдце зливають у тарілку. Переможець той, хто швидше наповнить склянку.


Немає коментарів:

Дописати коментар