понеділок, 30 вересня 2019 р.




























Директор гімназії організувала та ініціювала участь у заході «Патріотичний Non-Stop», присвяченому декаді заходів до Дня захисника України, який відбувався у м. Київ і зібрав близько 300 учасників. Non-Stop проходив у вигляді фестивалю, де всі діти мали змогу виконати цікаві завдання на більш як 10 локаціях та отримати нові знання та навички. Організатором події став комунальний позашкільний заклад «Київський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання».
Гімназисти отримали багато позитивних емоцій, спробували себе в різних захоплюючих спортивних випробуваннях, познайомилися з однолітками з київських шкіл та ліцеїв, та з великим задоволенням здійснили оглядову екскурсію нашою красивою столицею. 






понеділок, 16 вересня 2019 р.

5 корисних каш, вживання яких на сніданок збереже здоров'я та красу

Каші - це проста та здорова їжа, від наявності якої в раціоні залежить ваше здоров'я та краса. Їх користь важко перебільшити. Більшість людей обмежується вівсянкою на сніданок, відмовляючи собі в інших, не менш корисних кашах. За порадами дієтологів складено список 5 корисних каш, які потрібно регулярно вживати, щоб бути красивими та здоровими.

1. Гречана каша



Гречка є джерелом якісного рослинного білка та вітамінів групи В, які легко засвоюються організмом.
Регулярне вживання гречаної каші зміцнює імунітет та знижує рівень холестерину.





2. Кукурудзяна каша




Містить у собі залізо, натрій, фосфор, а також каротин, який дуже корисний для здоров'я очей. Кукурудзяна каша корисна при серцево-судинних захворюваннях.
Але, якщо ви полюбляєте мамалигу (бануш), дієтологи рекомендують не надто захоплюватись цією стравою, адже є ризик набрати зайву вагу.






3. Пшоно




Містить у собі компоненти, які здатні виводити з організму шлаки та токсини. Це незамінна їжа для людей, які хворіють на цукровий діабет, панкреатит, атеросклероз судин.





4. Ячна каша




Ячна крупа - це нешліфовані частинки ядра ячменю. Містить багато клітковини, дає тривале відчуття ситості, чудово очищує організм. Корисна при захворюваннях печінки.
Рекомендується для схуднення та очищення організму.




5. Перлова каша






Це джерело рослинного білка. Містить багато макро- та мікроелементів, зокрема фосфору вдічі більше, ніж всі інші злаки. Сприяє нормальній роботі мозку та обміну речовин.






Усі перераховані каші містять велику кількість клітковини, що потрібно для хорошого травлення. Різноманітність мікроелементів забезпечує здоров'я шкіри та волосся. А каша з овочами - ідеальний варіант сніданку.
Експериментуйте та знайдіть свою ідеальну та корисну страву для сніданку.

пʼятниця, 13 вересня 2019 р.

РУХ ПРОДОВЖУЄ ЖИТТЯ

Завдяки участі минулого року гімназії у програмі " Healthy schools: заради здорових і радісних школярів", у нас з'явилась традиція проводити веселі руханки на перервах. Гірчак Юлія (голова комітету "Дозвілля") та Гапійчук Аліна під керівництвом педагога-організатора щоденно організовують руханки на свіжому повітрі для гімназистів.





Задоволені учні, заряджені енергією та новими силами на весь день, повертаються до навчання.


ВЕЛОЗАЇЗД ПАМ'ЯТІ






Вдалим стартом нового навчального року став черговий велозаїзд пам'яті героїв-патріотів, борців за волю України, яким традиційно розпочинається місячник "За здоровий спосіб життя". Колона гімназистів, учителів та батьків учнів на чолі з директором гімназії О.Д.Войчишин розпочали свій маршрут від гімназії. Кількість учасників цьогоріч стала рекордною і перевищила 70 чоловік. 


середа, 4 вересня 2019 р.

ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ ЗГІДНО ПРИНЦИПІВ НУШ


Одним з основних принципів Нової української школи є створення безпечного і комфортного освітнього середовища. На практиці це кропітка, тривала та багатокомпонентна робота всіх учасників освітнього процесу: адміністрації та персоналу закладу, вчителів, учнів і їхніх батьків, оскільки шкільний мікросоціум, у який потрапляють діти, повинен відповідати їхнім потребам і бути завжди сприятливим для розвитку особистості.

У преамбулі Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я записано: «здоров’я — це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороби і фізичних дефектів». Саме це визначення закріплене в Основах законодавства України про охорону здоров’я. Поняття здорового способу життя ширше, ніж відсутність шкідливих звичок, додержання правил режиму праці і відпочинку, здорового харчування, рухової активності; до нього також входить система ціннісного ставлення до себе, до іншої людини, до життя в цілому, а також свідомість буття.

Здоровий спосіб життя — це такий стиль існування, з яким завдяки застосуванню певних методів впливу на організм і його оточення, рівень життєздатності організму стає оптимальним, спостерігається постійне вдосконалення і використання потенціалу організму без заподіяння йому шкоди, причому активність організму і його можливості зберігаються аж до старості.

Ми не повинні забувати, що відповідальність за власне здоров’я, покладається на кожну окрему особу. Тому колектив Заліщицької державної гімназії, учні та батьки й надалі працюватимуть над формуванням компетентностей здорового способу життя, які не з’являються від природи, а виховуються наполегливою працею.


27 серпня у стінах гімназіїї відбувся традиційний захід "Знайомство першокласників", метою якого було створення дружньої атмосфери та сприятливого психологічного клімату в класах.