середа, 4 вересня 2019 р.

ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ ЗГІДНО ПРИНЦИПІВ НУШ


Одним з основних принципів Нової української школи є створення безпечного і комфортного освітнього середовища. На практиці це кропітка, тривала та багатокомпонентна робота всіх учасників освітнього процесу: адміністрації та персоналу закладу, вчителів, учнів і їхніх батьків, оскільки шкільний мікросоціум, у який потрапляють діти, повинен відповідати їхнім потребам і бути завжди сприятливим для розвитку особистості.

У преамбулі Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я записано: «здоров’я — це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороби і фізичних дефектів». Саме це визначення закріплене в Основах законодавства України про охорону здоров’я. Поняття здорового способу життя ширше, ніж відсутність шкідливих звичок, додержання правил режиму праці і відпочинку, здорового харчування, рухової активності; до нього також входить система ціннісного ставлення до себе, до іншої людини, до життя в цілому, а також свідомість буття.

Здоровий спосіб життя — це такий стиль існування, з яким завдяки застосуванню певних методів впливу на організм і його оточення, рівень життєздатності організму стає оптимальним, спостерігається постійне вдосконалення і використання потенціалу організму без заподіяння йому шкоди, причому активність організму і його можливості зберігаються аж до старості.

Ми не повинні забувати, що відповідальність за власне здоров’я, покладається на кожну окрему особу. Тому колектив Заліщицької державної гімназії, учні та батьки й надалі працюватимуть над формуванням компетентностей здорового способу життя, які не з’являються від природи, а виховуються наполегливою працею.


27 серпня у стінах гімназіїї відбувся традиційний захід "Знайомство першокласників", метою якого було створення дружньої атмосфери та сприятливого психологічного клімату в класах. 



1 коментар:

  1. Служба Le_Meridian Funding превысила их требования, чтобы помочь мне с моим кредитом, который я использовал, чтобы расширить свой аптечный бизнес. Они были дружелюбны, профессиональны и абсолютно самоотверженны. Я рекомендую всем, кто ищет кредит, связаться с нами. Email..lfdsloans @ lemeridianfds.com Или lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.

    ВідповістиВидалити