понеділок, 16 вересня 2019 р.

5 корисних каш, вживання яких на сніданок збереже здоров'я та красу

Каші - це проста та здорова їжа, від наявності якої в раціоні залежить ваше здоров'я та краса. Їх користь важко перебільшити. Більшість людей обмежується вівсянкою на сніданок, відмовляючи собі в інших, не менш корисних кашах. За порадами дієтологів складено список 5 корисних каш, які потрібно регулярно вживати, щоб бути красивими та здоровими.

1. Гречана каша



Гречка є джерелом якісного рослинного білка та вітамінів групи В, які легко засвоюються організмом.
Регулярне вживання гречаної каші зміцнює імунітет та знижує рівень холестерину.





2. Кукурудзяна каша




Містить у собі залізо, натрій, фосфор, а також каротин, який дуже корисний для здоров'я очей. Кукурудзяна каша корисна при серцево-судинних захворюваннях.
Але, якщо ви полюбляєте мамалигу (бануш), дієтологи рекомендують не надто захоплюватись цією стравою, адже є ризик набрати зайву вагу.






3. Пшоно




Містить у собі компоненти, які здатні виводити з організму шлаки та токсини. Це незамінна їжа для людей, які хворіють на цукровий діабет, панкреатит, атеросклероз судин.





4. Ячна каша




Ячна крупа - це нешліфовані частинки ядра ячменю. Містить багато клітковини, дає тривале відчуття ситості, чудово очищує організм. Корисна при захворюваннях печінки.
Рекомендується для схуднення та очищення організму.




5. Перлова каша






Це джерело рослинного білка. Містить багато макро- та мікроелементів, зокрема фосфору вдічі більше, ніж всі інші злаки. Сприяє нормальній роботі мозку та обміну речовин.






Усі перераховані каші містять велику кількість клітковини, що потрібно для хорошого травлення. Різноманітність мікроелементів забезпечує здоров'я шкіри та волосся. А каша з овочами - ідеальний варіант сніданку.
Експериментуйте та знайдіть свою ідеальну та корисну страву для сніданку.

Немає коментарів:

Дописати коментар